3 iunie 2014

Ambarcatiune cu migranti din Orientul Mijlociu, interceptata de politistii de frontiera romani, in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au interceptat o ambarcatiune suspecta de migratie ilegala, fara pavilion arborat, la bordul careia se aflau 37 de persoane, posibil migranti din Orientul Mijlociu.
 
In data 02.06.2014, in jurul orei 23.25, politistii de frontiera din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra - SCOMAR au identificat o ambarcatiune suspecta in Marea Neagra, fara pavilion arborat, la aproximativ 11 mile marine travers de localitatea Shabla din R. Bulgaria, in zona de patrulare comuna romano-bulgara, care se apropia de apele teritoriale ale Romaniei.
Imediat, Garda de Coasta a dispus de urgenta efectuarea unei misiuni cu o nava a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea si supravegherea ambarcatiunii suspecte.
Ambarcatiunea si-a continuat drumul, a intrat in apele teritoriale ale Romaniei, ocazie cu care s-a stabilit ca la bordul acesteia se afla un numar mare de migranti.
Drept urmare, doua nave ale Garzii de Coasta au intervenit si escortat yacht-ul cu migranti spre sediul Grupului de Nave Constanta, unde politistii de frontiera romani vor continua cercetarile in acest caz.
Din primele verificari a reiesit faptul ca la bordul yachtului se afla aproximativ 37 de persoane, de origine afgana si iraniana.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana