10 iunie 2014

Aproximativ 10 kg de heroina descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

   Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit 10 kg de heroina, pe care un cetatean turc, care calatorea ca pasager intr-un TIR ce venea din Turcia, intentiona sa le introduca ilegal in Romania.Drogurile erau ascunse pe corpul barbatului, lipite cu banda adeziva si intr-o geanta descoperita de politistii de frontiera sub patul din cabina autocamionului.
In data de 10.06.2014, ora 02.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, un cetatean, in varsta de 43 ani, la volanul unui camion marca Renault, cu care transporta, conform documentelor prezentate la controlul de frontiera, diverse produse (piese auto, parbrize, textile etc.) de la o societate comerciala din Turcia cu destinatia Anglia.
Impreuna cu acesta mai calatorea si cetateanul turc Muharrem D., in varsta de 35 ani.
Cu ocazia controlului de frontiera, politistii de frontiera au descoperit, asupra lui Muharrem D., aflat pe scaunul din dreapta al soferului, infasurate cu banda adeziva in jurul corpului, 10 pachete de forma dreptunghiulara ce contineau o substanta vegetala de culoare maronie, cu o greutate de aproximativ 0,5 kg fiecare.
Alte 10 pachete, fiecare cu o greutate de aproximativ 0,5 kg, au fost descoperite sub patul din cabina soferului, intr-o geanta de culoare neagra.
In urma testelor preliminare, substanta, in greutate totala de aproximativ 10 kg, a reactionat pozitiv la heroina.
Din primele cercetari s-a stabilit ca drogurile apartineau pasagerului, acesta declarand ca le-a primit de la o persoana necunoscuta, in Turcia si ca trebuia sa le transporte in Ungaria, urmand sa primeasca la destinatie suma de 20.000 euro.
In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de introducere in tara de droguri de mare risc, cercetarile fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul teritorial Giurgiu.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana