13 mai 2015

13.000 pachete tigarete ascunse in peretii dubli ai unei autoutilitare


Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Valea lui Mihai - I.T.P.F. Oradea au descoperit 13.000 pachete tigari pe care un cetatean cu dubla cetatenie, ucraineana si maghiara, incerca sa le introduca ilegal in tara, ascunse intr-un loc special amenajat in peretii unei autoutilitare.
In data de 11.05.2015, in jurul orei 23.45, la P.T.F Valea lui Mihai, jud. Bihor, s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, cetateanul cu dubla cetatenie ucraineana si maghiara Andrejevics N.V., in varsta de 48 ani, care conducea o autoutilitara marca Peugeot Boxer.
La controlul specific efectuat s-au descoperit ascunse,intre compartimentul marfa si spatiul destinat pasagerilor, intr-un loc special amenajat prin dublarea peretilor, mai multe pachete tigarete marca Jing Ling, 7 Fest, NZ Black, pe care erau aplicate timbre Ucraina, pentru care barbatul nu poseda documente de provenienta.
Persoana in cauza a declarat ca tigarile nu-i apartin si nu stia ca acestea se afla ascunse in autovehicul, el urmand sa transporte mobila din Romania in Ungaria contra sumei de 20.000 forinti pentru un conational.
Intreaga cantitate de tigari a fost inventariata, rezultand 260.000 de tigarete, in valoare totala de aproximativ 130.500 lei.
Atat tigarile cat si autovehiculul, au fost retinute in vederea confiscarii, iar soferului i s-au intocmit acte de urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de detinere in afara antrepozitului fiscal fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de tigarete si contrabanda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana