4 mai 2015

Aproximativ 1.500 pachete de tigari, ascunse intr-o masina decapotabila


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera de la P.T.F.Bors au depistat doi cetateni romani care au incercat sa introduca ilegal in tara aproximativ 1500 pachete de tigari, ce erau ascunse in compartimentul destinat plierii acoperisului din material textil al unei masini decapotabile.
In data de 30.04.2015, ora 20.20, la punctul de Trecere a Frontierei Bors, judetul Bihor, pe sensul de intrare in tara, s-a prezentat la controlul specific, cetateanul roman Gheorghe M., in varsta de 47 ani, domiciliat in judetul Bihor, care conducea un autoturism  marca Opel tip Astra G  inmatriculat in Romania. Acesta era insotit de un alt barbat, Petru P., de 50 de ani, domiciliat tot in judetul Bihor.
La controlul specific, politistii de frontiera au descoperit ascunse intr-un loc special amenajat al masinii, in compartimentul destinat plierii acoperisului din material textil, mai multe pachete de tigarete marcile NZ Black, NZ Super Slims, Jing Ling, inscriptionate cu caractere slavone, pentru care cei doi barbati nu detineau documente de provenienta.
Cei doi barbati au declarat ca nu stiau de existenta tigarilor in masina lor, iar intreaga cantitate de tigari a fost inventariata, rezultand 1.449 de tigarete, in valoare totala de aproximativ 11.592 lei.
Atat tigarile cat si autoturismul au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoanelor in cauza li s-au intocmit actele de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara marcaje sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de tigarete, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana