19 mai 2015

Urmarit general prins la frontiera cand incerca sa iasa din tara cu documente false


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Turnu - I.T.P.F. Oradea au depistat un cetatean roman, dat in urmarire generala pentru savarsirea unor infractiuni informatice, care incerca sa iasa ilegal din Romania, legitimandu-se cu documente false.
In data de 18.05.2015, orele 16.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, judetul Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara, ca turist intr-un autocar inmatriculat in Romania, un barbat care a prezentat la controlul de frontiera o carte de identitate romaneasca si un permis de conducere romanesc.
Cu ocazia efectuarii controlului, politistii de frontiera au constatat ca documentele prezentate la control sunt false, motiv pentru care persoana in cauza a fost condusa la sediul sectorului pentru verificari.
In urma cercetarilor, lucratorii nostri au stabilit ca barbatul este cetateanul roman Sorin V., in varsta de 28 de ani din Bucuresti, care este dat in urmarire generala pentru executarea unui mandat de arestare, emis pe numele lui pentru savarsirea de infractiuni informatice.
Aceasta a declarat ca s-a hotarat sa-si procure cartea de identitate pentru a ajunge in Anglia, deoarece stia ca are de ispasit o pedeapsa de cinci ani si opt luni de inchisoare.
De asemenea, acesta a mai declarat ca a primit actele false in schimbul sumei de 300 lire, de la o persoana a carei identitate reala nu o cunoaste, din Anglia.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanei in cauza si cercetarea acesteia sub aspectul savarsirii infractiunii fals privind identitatea, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie predat unei echipe din cadrul I.P.J. Arad, in vederea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana