7 mai 2015

>Contrabandisti opriti cu focuri de arma si tigari de contrabanda confiscate, la frontiera de nord


   In ultimele 48 de ore, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Valea Viseului au descoperit si confiscat peste 4.800 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 42.800 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere.
Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras 5 focuri de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale.
  • In seara zilei de 5 mai 2015, la nivelul Sectorului P.F. Valea Viseului, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

    Astfel, in jurul orei 21.30, lucratorii nostri au observat pe raza localitatii Bistra, judetul Maramures, doua persoane care transportau patru colete voluminoase.

    Politistii de frontiera au trecut la interceptarea si somarea prin voce a acestora, moment in care barbatii nu s-au supus, incercand sa fuga.

    Drept urmare, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare conform procedurilor legale in vigoare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical.

    In urma actiunii a fost retinut un cetatean roman Gheorghe N., de 30 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

    La fata locului politistii de frontiera au descoperit 4 colete care contineau tigari de provenienta ucraineana. Acestea impreuna cu barbatul retinut au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

    In urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 1.910 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 16.900 lei.

    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, barbatul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.
  • Tot in cadrul aceleiasi actiuni, un alt echipaj al politiei de frontiera de la S.P.F. Valea Viseului a observat, la aproximativ 200 m de frontiera de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

    Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au oprit, fugind catre teritoriul statului vecin, au fost trase trei focuri de avertisment in plan vertical.

    In acel moment barbatii au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin.

    In zona au fost descoperite 6 colete care au fost transportate le sediul sectorului, unde in urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.930 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

    Tigarile in valoare de 25.900 lei au fost ridicate in vederea confiscarii iar in cauza se efectueaza verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana