17 iulie 2014

Focuri de arma pentru retinerea contrabandistilor si peste 70.000 de pachete cu tigari confiscate la frontiera de nord

  In cadrul unor actiuni desfasurate pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, peste 70.000 pachete cu tigari de contrabanda in valoare de 620.400 lei.Cinci persoane, trei cetateni ucraineni si doi cetateni romani, sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda sau trecere ilegala a frontierei de stat.Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras trei focuri de arma in plan vertical.
  • Azi noapte, la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, a fost declansata o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana.
    Astfel, in jurul orei 03.30, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care au trecut apa raului Tisa din Ucraina in Romania transportand colete voluminoase peste frontiera, ulterior retragandu-se pe teritoriul statului vecin.
    Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ucrainene si la fata locului s-a deplasat o echipa operativa insotita de un caine de urma care i-a condus pe lucratorii nostri pana la un imobil de pe raza localitatii Craciunesti, judetul Maramures, care apartine unui cetatean roman, in varsta de 35 ani.
    In prezenta proprietarului si cu acordul acestuia s-a efectuat un control asupra imobilului, ocazie cu care, in beci, au fost descoperite 62 de colete voluminoase care contineau tigari.
    Acestea au fost transportate la sediul sectorului unde a rezultat cantitatea de 50.190 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 444.000 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
    In continuare se efectueaza verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • In data de 17 iulie a.c., in jurul orei 01.00, si la nivelul S.P.F. Sarasau, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.
    Astfel, o patrula a politiei de frontiera a observat, pe raza localitatii Remeti, un grup de persoane care transporta, catre interiorul tarii, mai multe colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au procedat la retinerea persoanelor in cauza efectuand somatiile legale prin voce, insa acestea nu s-au supus, iar lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
    In urma actiunii au fost retinuti trei barbati, cetateni ucraineni, cu varste cuprinse intre 23 si 38 de ani, domiciliati in Raionul Teacev, Ucraina.
    La fata locului au fost descoperite 30 de colete care contineau tigari. Acestea impreuna cu persoanele in cauza au fost transportate la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 133.000 lei.
    Cei trei barbati sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, au fost informate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea efectuarii in comun a cercetarilor.
  • Ieri 16.07.2014, in jurul orei 11.30, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului, judetul Maramures, aflat in exercitarea misiunilor specifice, a descoperit pe raza localitatii Crasna Viseului, mai multe colete care contineau tigari, ascunse in vegetatie.
    Lucratorii nostri au luat masuri specifice de supraveghere a zonei concomitent cu efectuarea de verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
    Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.890 pachete cu tigari de provenienta ucraineana si F. Rusa, in valoare de 43.400 lei.
    In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca in activitatea infractionala este implicat un tanar in varsta de 20 ani, de pe raza judetului Maramures.
    Acesta este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana