30 iulie 2014

Vicepresedintele Prezidiului Politiei Federale din Germania, in vizita la Politia de Frontiera Romana


La invitatia inspectorului general al Politiei de Frontiera Romane, chestor general de politie Ioan Buda, in perioada 29-30.07.2014, o delegatie a Prezidiului Politiei Federale Germane, condusa de domnul Jurgen Schubert, vicepresedintele institutiei, a efectuat o vizita oficiala la Politia de Frontiera Romana.

Cu ocazia intrevederii, sefii celor doua delegatii au analizat stadiul si perspectivele cooperarii romano-germane in domeniile aflate in competenta Politiei de Frontiera Romane si Politiei Federale Germane, rezultatele operative relevante obtinute in urma colaborarii prin intermediul Punctelor de Contact, precum si activitatile desfasurate si rezultatele inregistrate pe linia combaterii infractionalitatii tranfrontaliere si tendintele fenomenului infractional.
Politia de Frontiera Romana a prezentat masurile intreprinse in vederea combaterii migratiei ilegale, atat in contextul aderarii la Spatiul Schengen, cat si al contracararii fluxurilor migratorii din nordul Africii, Orientul Mijlociu - prin participarea politistilor de frontiera romani la misiuni Frontex si depistarea grupurilor de migratie ilegala pe Marea Neagra - din perspectiva potentialelor riscuri la frontiera externa a Uniunii Europene, asigurata de catre Romania.
Politia de Frontiera Romana a fost apreciata ca fiind un partener competent si credibil in lupta impotriva infractionalitatii transfrontaliere si, de asemenea, se bucura de respectul si aprecierea structurilor similare din tarile membre UE si nu numai.
Totodata, reprezentantii P.F.R. au fost familiarizati cu privire la experienta Germaniei dupa aderarea la Spatiul Schengen, au fost dezbatute problemele actuale inregistrate la frontierele externe ale spatiului comunitar, precum si identificarea unor noi metode de cooperare, intre autoritatile de frontiera ale celor doua state.
Aceasta vizita se inscrie in programul derulat de Politia de Frontiera Romana in scopul intensificarii relatiilor de colaborare inter-institutionala internationala in domeniul frontalier, in vederea asigurarii securitatii frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana