31 iulie 2014

Sase migranti depistati in tentativa de trecere ilegala a frontierei


Politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Bors au depistat si retinut sase barbati, cinci cetateni irakieni si un cetatean sirian, care incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria.
In urma cercetarilor, politistii de frontiera au identificat un alt cetatean sirian care urma sa transporte migrantii, dupa ce treceau ilegal frontiera pe jos, pana in Austria si Germania.

In data de 30.07.2014, in jurul orelor 07.40, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Bors - I.T.P.F. Oradea a observat, in apropierea frontierei cu Ungaria, sase barbati, care se deplasau pe jos, peste camp, spre teritoriul statului vecin.
Acestia au fost opriti la aproximativ 50 m de frontiera cu Ungaria si apoi au fost condusi la S.P.F., pentru identificare.
Dupa cateva minute, in punctul de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru controlul specific, un alt cetatean sirian care calatorea ca pasager intr-un autoturism condus de un cetatean polonez. Existand suspiciuni referitoare la legatura cetateanului sirian cu grupul de migranti retinuti, acesta a fost condus si el la sediu pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate si a declaratiilor s-a stabilit ca barbatii depistati langa frontiera sunt cinci cetateni irakieni si un cetatean sirian, cu varstele cuprinse intre 21 si 42 de ani, care intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen (Austria si Germania). Din cercetari a rezultat ca acestia erau ajutati de catre cetateanul sirian Arslan A., identificat ca cel care coordona intreaga actiune. Astfel, sirianul i-a indrumat pe cei in cauza pana la frontiera, urmand sa-i preia de pe teritoriul statului vecin si sa-i transporte la destinatie.
Politistii de frontiera au intocmit celor sase barbati actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar cetateanului sirian Arslan A. pentru trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana