15 iulie 2014

Patru migranti ascunsi intr-o autoutilitara, depistati la Nadlac

 Politistii de frontiera aradeni au descoperit patru cetateni afgani care intentionau sa iasa ilegal din Romania, ascunsi intr-o autoutilitara condusa de un cetatean bulgar care nu avea permis de conducere.
In data de 14.07.2014, orele 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, jud. Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul bulgar Stefanov Angel D., in varsta de 47 ani, care conducea o autoutilitara inmatriculata in Bulgaria.
Cu ocazia controlului de frontiera, barbatului i s-a solicitat sa prezinte pe langa documentele de identitate si permisul de conducere. Soferul a prezentat un permis de conducere bulgaresc, care nu indeplinea conditiile de forma si fond ale unuia autentic.
In acelasi timp, politistii de frontiera aradeni au efectuat un control amanuntit asupra autoutilitarei, descoperind intr-un loc special amenajat intre spatiul destinat soferului si spatiul destinat transportului de marfa, patru persoane de sex masculin.
Din primele cercetari, a rezultat faptul ca persoanele descoperite sunt de cetatenie afgana si au varstele cuprinse intre 15 si 25 de ani.
In urma verificarilor efectuate prin Punctul de Contact Giurgiu s-a stabilit ca cetateanul bulgar nu detine permis de conducere eliberat de autoritatile din tara vecina, iar cel prezentat este fals.
Politistii de frontiera au intocmit celor patru cetateni afgani lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
Soferului bulgar i s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, uz de fals, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si conducerea unui autovehicul fara permis, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana