10 iulie 2014

O mama si trei copii ascunsi in toaleta unui tren international


Politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Valea lui Mihai - I.T.P.F. Oradea au depistat patru cetateni din Afghanistan, o mama cu trei copii, care intentionau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria, ascunsi in toaleta unui tren international.
In data de 09.07.2014, in jurul orelor 06.35, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea lui Mihai - P.T.F. Feroviar au efectuat controlul specific asupra trenului international care circula pe relatia Brasov-Budapesta, ocazie cu care au depistat, ascunse in toaleta trenului, patru persoane, o femeie si trei copii.
Lucratorii nostri au demarat cercetarile pentru a stabili motivul pentru care persoanele in cauza incercau sa se sustraga controlului specific la frontiera.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca femeia este din Afghanistan si este mama celor trei copii, care au varste cuprinse intre 5 si 7 ani. Cei in cauza sunt solicitanti ai statului de azilant in Romania, tanara declarand politistilor de frontiera ca intentiona sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge in spatiul Schengen.
Politistii de frontiera bihoreni au intocmit in cauza actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.
Reamintim ca, in ultimele 48 ore, politistii de frontiera bihoreni au mai depistat alte doua grupuri de migranti, formate din 11 persoane din Afghanistan, care intentionau sa treaca ilegal frontiera.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana