28 iulie 2014

Patru traficanti de migranti romani si cinci migranti afgani, retinuti la frontiera cu Ungaria


 Patru cetateni romani care au incercat sa faciliteze trecerea ilegala a frontierei pentru cinci migranti afgani si iranieni au fost retinuti de politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei si vor fi prezentati instantei de judecata din cadrul Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Totul a inceput duminica, 27 iulie a.c., cand politistii de frontiera din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al S.T.P.F. Satu Mare si cei din cadrul S.P.F. Petea - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 08.30, un echipaj al politiei de frontiera a oprit, la aproximativ 400 metri de linia de frontiera, pe raza localitatii Pelisor, un autoturism marca Dacia Logan si un Audi A4, ambele inmatriculate in Ilfov. In cele doua masini se aflau noua persoane, patru cetateni romani si cinci cetateni straini care nu vorbeau limba romana.
Avand in vedere faptul ca persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona au fost conduse, impreuna cu autoturismele, la sediul S.P.F. Petea in vederea continuarii cercetarilor.
Din primele verificari s-a constatat ca trei dintre cetatenii straini sunt afgani, iar doi dintre ei sunt iranieni, cu varste cuprinse intre 16 si 32 ani, toti fiind de sex masculin.
Cetatenii romani, cu varste cuprinse inre 23 si 39 de ani, domicilati pe raza judetelor Buzau, Valcea si Ilfov, intentionau sa ii transporte pe cei cinci cetateni afgani pana la frontiera de stat pentru a trece ilegal in Ungaria.
Migrantii au declarat ca intentionau sa ajunga in Germania sau Anglia pentru a-si gasi locuri de munca, fapt pentru care au platit cate 800 de euro de persoana celor patru cetateni romani. Acestia urmau sa-i transporte din Bucuresti pana in judetul Satu Mare, in apropierea frontierei cu Ungaria, in scopul trecerii frauduloase a frontierei.
Cetatenii straini sunt cercetati pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar cei patru cetateni romani sunt cercetati pentru trafic de migranti. Acestia din urma au fost retinuti pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de astazi 28.07.2014, vor fi prezentati instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana