14 septembrie 2015

10.000 pachete tigari confiscate la frontiera de nord


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 48 de ore, 10.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 88.000 lei, care urmau sa fie introduse ilegal in tara.
  • Ieri, 13 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, s-a desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 4.00, un echipaj al politiei de frontiera a observat pe malul romanesc al raului Tisa trei persoane care transportau colete voluminoase catre interiorul tarii.
    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a barbatilor, moment in care acestia au abandonat coletele, incercand sa fuga.
    In urma actiunii a fost retinut un cetatean ucrainean, Ivan I., de 24 ani, celelalte doua persoane retragandu-se pe teritoriul statului vecin.
    Imediat au fost informate autoritatile de frontiera ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor masuri de supraveghere si cercetare a zonei.
    La fata locului au fost descoperite sase colete care contineau tigari. Acestea, impreuna cu barbatul retinut, au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, de diferite marci, in valoare de  53.000 lei.
    Politistii de frontiera il cerceteaza pe cetateanul ucrainean pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
  • O alta patrula, formata din doi politisti de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei, a observat, in data de 12 septembrie a.c., doua persoane care transportau de la frontiera de stat catre interiorul tarii mai multe colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au intervenit, folosind somatiile legale prin voce pentru retinerea acestora, moment in care cei in cauza au abandonat coletele si
    s-au dispersat in directii diferite.
    Imediat au fost demarate activitati specifice in vederea depistarii persoanelor implicate, fiind anuntate si autoritatile statului vecin pentru cercetarea in comun a evenimentului.
    In zona au fost descoperite 8 colete care contineau cantitatea de 4.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 35.000 lei.
In ambele cazuri, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana