15 septembrie 2015

Au fortat intrarea in tara cu 55.000 de euro sustrasi de la soferul unui autocar


Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetateni romani, un barbat si o femeie din Constanta, care au sustras, pe teritoriul Bulgariei, unui cetatean turc, sofer al unui autocar ce venea din Istanbul, 55.000 euro si care, ulterior, au incercat sa evite controlul de frontiera la intrarea in tara.
In data de 14.09.2015, in jurul orei 19.00, la P.T.F. Giurgiu, politistii de frontiera aflati in serviciu la intrarea in Romania au fost sesizati de catre cetateanul turc E. M., in varsta de 29 de ani, sofer al unui autocar apartinand unei firmei de transport persoane, cu privire la faptul ca pe teritoriul Bulgariei, la aproximativ 50 km de orasul Ruse, ghidul autocarului i-a sustras suma de 55.000 euro, ulterior urcandu-se intr-un autoturism cu care a pornit catre Romania.
Doua ore mai tarziu, pe sensul de intrare in tara, s-a prezentat un autoturism marca Hyundai care, in momentul controlului de frontiera, a demarat in viteza pe alta artera de trafic, acrosand cu partea stanga-fata un stalp al copertinei, incercand astfel sa treaca frontiera fara a i se efectua verificarile specifice.
Echipaje ale Politiei de Frontiera au pornit in urmarirea mijlocului de transport, acesta fiind blocat in trafic, la aproximativ 5 km de localitatea Giurgiu, la intrarea in comuna Oinacu.
S-a procedat la legitimarea persoanelor care se aflau in autoturism, acestea fiind Marius D., in varsta de 45 de ani si Maria B., in varsta de 34 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Constanta.
In urma controlului amanuntit efectuat asupra tinerei, a fost descoperita suma de 35.000 euro, iar in geanta acesteia suma de 20.000 euro.
La cercetari, persoana in cauza a declarat ca in urma cu cateva zile a planuit cu concubinul sau, soferul autoturismului care s-a sustras de la controlul de frontiera, ca acesta sa urmareasca autocarul firmei unde femeia era angajata ca ghid, stiind ca urma sa primeasca o suma importanta de bani, pe care sa o treaca, fara a o declara, prin punctul de trecere a frontierei. In data de 14.09.2015, persoana in cauza a primit de la cetateanul turc E.M., soferul autocarului, suma de 55.000 euro pe care a ascuns-o pe corp si in geanta sa.
Ajungand intr-o parcare din Bulgaria si profitand de neatentia soferului, s-a urcat in autoturismul Hyundai, condus de concubinul sau si au plecat catre Romania.
La P.T.F. Giurgiu Rutier, numita Maria B., vazandu-l in incinta P.T.F. Giurgiu pe soferul autocarului, i-a spus concubinului sa incerce sa evite controlul de frontiera, pentru a nu fi depistati.
Persoanelor in cauza li s-au intocmit lucrari penale pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat a Romaniei, fapta prev. si ped. de art. 262, alin.1, C.Pen. iar suma de 55.000 euro a fost ridicata, cercetarile fiind continuate de politistii de frontiera, in vederea luarii masurilor legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana