15 septembrie 2015

Un cetatean italian, retinut pentru trafic de migranti


Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bors-I.T.P.F. Oradea au depistat doi cetateni din Sri Lanka care au incercat sa treaca ilegal frontiera, ascunsi in semiremorca unui automarfar condus de un cetatean italian.
Din cercetari s-a stabilit ca cetateanul italian urma sa-i transporte pe migranti in Franta, in schimbul sumei de 4000 de euro.
Soferul, care este cercetat pentru trafic de migranti, a fost retinut pentru 24 ore, urmand a fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventiva.
In data de 14.09.2015, ora 14.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors-I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul italian Pompeo B., in varsta de 45 ani, conducand un automarfar marca Renault Magnum, inmatriculat in Romania, care transporta lazi de plastic pentru o firma din Italia.
La controlul specific, politistii de frontiera au observat, in cabina camionului, o geanta mare de voiaj, in care se aflau lucruri personale pentru mai multe persoane, motiv pentru care au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport. Cu aceasta ocazie, politistii de frontiera au descoperit, ascunse in semiremorca automarfarului, printre lazile de plastic, doua persoane de sex masculin.
Din verificari a rezultat ca persoanele in cauza, doi barbati, in varsta de 28 de ani, sunt cetateni din Sri Lanka si solicitanti de azil in Romania.
La cercetari, tinerii au declarat ca intentionau sa ajunga in Franta, fapt pentru care au luat legatura cu un conational, prin intermediul caruia s-au intalnit cu soferul italian, care s-a oferit sa-i transporte pana la destinatie, unde urma sa primeasca 2000 de euro de persoana.
Politistii de frontiera bihoreni au intocmit cetatenilor srilankezi lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar soferului sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti.
Cetateanul italian a fost retinut pentru 24 de ore, urmand ca la expirarea masurii retinerii, sa fie prezentat Tribunalului Bihor, cu propunerea de arestare preventiva.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana