4 septembrie 2015

Cetateni sirieni, marinari pe o nava aflata in Constanta, prinsi cand intentionau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F Diosig - I.T.P.F. Oradea au depistat trei cetateni sirieni, marinari pe o nava ancorata in Portul Constanta, care incercau sa treaca ilegal frontiera romano-ungara, cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen.
In data de 03.09.2015, in jurul orei 00.30, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Diosig, judetul Bihor, pe timpul executarii unei misiuni specifice, a depistat trei persoane de sex masculin care nu-si justificau prezenta in zona de frontiera la acea ora.
Politistii de frontiera au constatat ca persoanele in cauza nu vorbeau limba romana, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de trei cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 23 si 27 de ani, care in dimineata aceleasi zile au parasit, fara permisiune, bordul unei nave ancorate in portul Constanta, pe care erau angajati ca marinari si s-au deplasat spre zona de vest a Romaniei cu intentia de a ajunge in Germania.
Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana