8 decembrie 2011

14 baxuri cu tigari confiscate


Politistii de frontiera maramureseni au descoperit, ascunse in doua autoturisme, aproximativ 7.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, fara documente legale.
In cursul zilei de ieri, politistii de frontiera maramureseni au oprit pentru control pe DJ 185, o autoutilitara condusa de Florin R., in varsta de 28 ani, domiciliat in localitatea Sacalaseni, jud. Maramures, care transporta material lemnos.
Existand suspiciunea ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana a fost condus la sediul I.J.P.F. Maramures pentru continuarea cercetarilor.
La controlul amanuntit efectuat asupra masinii s-a dovedit ca in aceasta exista un adevarat depozit de tigari. Autoturismul a fost modificat prin construirea unui locas special amenajat pentru transportul tigarilor.
Politistii de frontiera au descoperit cantitatea de 3.965 pachete cu tigari marca Viceroy de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 35.000 lei, pentru care suspectul nu a putut prezenta niciun document de provenienta.
Lucratorii nostri i-au intocmit maramureseanului dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, potrivit titlului VII, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete.
Autoturismul in cauza a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Maramures iar intreaga cantitate de tigari a fost confiscata.
Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit pe un drum din apropierea frontierei de stat un autoturism in care se aflau 4 colete ce contineau 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 26.000 lei.
In cauza s-a intocmit dosar penal iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii. De asemenea autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Maramures pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana