12 decembrie 2011

Peste 10.000 pachete de tigari de contabanda depistate de politistii de frontiera mehedinteni


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Orsova au prins in flagrant un cetatean roman care incerca sa introduca ilegal din Serbia in Romania peste 10000 de pachete cu tigari netimbrate peste Dunare.
Pentru retinerea acestuia politistii de frontiera orsoveni au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, tragand un foc de avertisment in plan vertical si unul in motorul ambarcatiei.

In seara zilei de 10.12.2011, ora 19.45, echipajul unei ambarcatii apartinand Sectorului Politiei de Frontiera Orsova, aflat in misiune de supraveghere a frontierei de stat pe fluviul Dunarea, pe directia localitatii Eselnita a observat cu ajutorul sistemului radar si al mijloacelor de vedere pe timp de noapte o ambarcatie cu motor care s-a desprins de la malul sarbesc al Dunarii, indreptandu-se spre malul romanesc la adapostul intunericului.
Dupa o supraveghere operativa de aproximativ 30 de minute, politistii de frontiera au observat ca ambarcatia cu motor, in care se afla un barbat, a intrat in apele nationale ale Romaniei, cu intentia de a se apropia de malul romanesc, in golful Eselnita.
La aproximativ 300 de metri de malul romanesc politistii de frontiera au executat somatia prin voce si un foc de avertisment in plan vertical.
Conducatorul ambarcatiei cu motor nu s-a supus somatiei legale si si-a continuat deplasarea spre malul romanesc, politistii de frontiera fiind nevoiti sa execute un nou foc de arma asupra motorului acesteia.
Ambarcatia a fost oprita iar politistii de frontiera au intervenit pentru imobilizarea barbatului, acesta nefiind ranit.
In urma cercetarilor s-a stabilit ca persoana in cauza este S. Cristian, in varsta de 33 de ani, din localitatea Brebeni, judetul Olt.
La cercetarea la fata locului si controlul ambarcatiei politistii de frontiera au descoperit 20 colete in care se aflau 10.020 de pachete cu tigari netimbrate marcile Marble si Ashima pe care cetateanul roman intentiona sa le livreze unor complici din judetul Olt.
In prezent, S. Cristian este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si intrarea in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat.
Daca va fi gasit vinovat acesta risca o pedeapsa de pana la 7 ani inchisoare.
Cercetarile continua, politistii de frontiera mehedinteni colaborand cu autoritatile de frontiera sarbe in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate in acest caz.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana