8 decembrie 2011

Grupare infractionala de contrabanda de tigari anihilata la Botosani


Politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Botosani, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T., cu sprijinul tehnic operativ al D.G.I.P.I., au efectuat mai multe perchezitii in diferite locatii de pe raza localitatilor Botosani, Stefanesti, Badiuti, Bobulesti si Romanesti - judetul Botosani, pentru anihilarea unui grup infractional ce se ocupa cu contrabanda de tigari.
In perioada septembrie - decembrie 2011, politisti de frontiera din cadrul I.J.P.F. Botosani, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Botosani, cu ajutorul lucratorilor de politie din cadrul S.C.C.O. Botosani si beneficiind de sprijinul tehnic operativ al ofiterilor D.G.I.P.I., au desfasurat activitati complexe de urmarire penala si informativ operative vizand destramarea unui grup infractional organizat transnational, specializat in contrabanda cu tigari de provenienta moldoveneasca si ucraineana.
Gruparea sus mentionata era formata din peste 20 de persoane, cetateni moldoveni si romani, rolul cetatenilor moldoveni fiind de a introduce in tara, prin sustragerea de la controlul vamal, peste raul Prut, a unor insemnate cantitati de tigari, iar cel al cetatenilor romani de a prelua, transporta, depozita si valorifica aceste bunuri in pietele de pe raza judetului Botosani.
In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca in perioada septembrie-decembrie 2011, gruparea infractionala a introdus in tara, prin sustragere de la controlul vamal, peste 100.000 pachete de tigari de provenienta moldoveneasca si ucraineana marcile Plugarul, Monte Carlo, Winston, Viceroy Kiss si altele.
In seara de 7 decembrie 2011, in urma efectuarii unei activitati de supraveghere operativa, au fost observati o parte din membrii gruparii transportand dinspre malul raului Prut mai multe colete voluminoase, moment in care s-a procedat la prinderea si legitimarea acestora, ocazie cu care a fost identificata si cantitatea de 7.500 pachete de tigari marca Plugarul.
Pentru definitivarea cercetarilor, in perioada 07-08.12.2011 au fost efectuate un numar de 30 de perchezitii domiciliare in mai multe imobile apartinand membrilor gruparii, ocazie cu care au fost descoperite si ridicate urmatoarele bunuri: cantitatea de 3000 pachete de tigari de provenienta R. Moldova, 60 telefoane mobile, cartele telefonice, sume de bani in lei, unitati PC si diferite inscrisuri.
De asemenea, au fost puse in executare un numar de 18 mandate de aducere. La actiune, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul DIICOT - Biroul teritorial Botosani au participat lucratori ai IJPF Botosani, SCCO Botosani, IJJ Botosani, cu sprijinul structurilor de suport tehnic si operativ din cadrul DGIPI.
Cercetarile continua in cauza in vederea stabilirii intregii activitati infractionale si tragerii la raspundere penala a membrilor gruparii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana