15 decembrie 2011

Aproximativ 20.000 pachete de tigari de contrabanda descoperite la Satu Mare


Politistii de frontiera satmareni au confiscat aproximativ 15.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 64.500 lei, pe care mai multe persoane au incercat sa le introduca ilegal in tara.
Pentru retinerea contrabandistilor politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

In alt caz, doi hunedoreni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda dupa ce in masina lor politistii de frontiera satmareni au descoperit aproximativ 4.400 pachete de tigari de provenienta ucraineana.
  • In baza unor date si informatii cu privire la desfasurarea unor activitati de contrabanda in zona de competenta a Sectorului P.F. Negresti Oas, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica, in cooperare cu ofiteri din cadrul D.G.I.P.I., sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare.
    Astfel, in data de 13 decembrie a.c., in jurul orei 19.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negresti Oas au observat, in apropierea granitei cu Ucraina, pe directia localitatii Bixad, mai multe persoane care transportau peste frontiera - din Ucraina in Romania - colete voluminoase.
    Lucratorii nostri au actionat pentru retinerea persoanelor care transportau coletele, moment in care grupul s-a dispersat fugind spre teritoriul ucrainean. Conform legii, politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, a fost necesara folosirea armamentului din dotare, fiind trase sase focuri de avertisment in plan vertical.
    Persoanele implicate nu s-au supus nici de aceasta data somatiilor, abandonand coletele si profitand de terenul foarte accidentat, impadurit si de vizibilitatea redusa au trecut pe teritoriul statului vecin.
    In urma cercetarii locului in care a fost vazut grupul de persoane, politistii de frontiera au descoperit 30 baxuri cu tigari, adica 15.000 pachete de tigari marca Jin Ling, avand aplicate timbre specifice magazinelor duty free ucrainene, in valoare aproximativa de 64.500 lei. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Continuand cercetarile, intr-o cladire abandonata din zona, a fost descoperita o persoana de sex masculin, Gheorghe Florin G., ce a fost condusa la sediul sectorului pentru verificari.
    Ulterior, pe raza localitatii Bixad, au mai fost identificate doua persoane de sex masculin, despre care se detineau date ca ar fi implicate in acest caz de contrabanda.
    In acest caz, Adrian Ionut F., 20 de ani, si Ioan F., 28 de ani, ambii din Bixad, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala. Fata de Gheorghe Florin G., 28 de ani, din Tarsolt s-a luat masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
    Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera satmareni in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Miercuri, 14 decembrie a.c., politistii de frontiera satmareni, in cooperare cu ofiteri din cadrul D.G.I.P.I., sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, au desfasurat o actiune pe linia combaterii evaziunii fiscale, a contrabandei si traficului cu produse accizabile din tutun. In cadrul actiunii, in jurul orei 15.00, in localitatea Madaras au oprit pentru control un autoturism marca Dacia Logan, inmatriculat in Bucuresti. Masina era condusa de Marian B., in varsta de 39 de ani, din judetul Hunedoara. Impreuna cu el calatorea si sotia sa, Dorina Elena B., in varsta de 34 de ani.
    La controlul sumar, politistii de frontiera au observat in masina mai multe pachete de tigari marca Jin Ling, iar conducatorul auto a declarat ca nu are documente de provenienta pentru ele. Masina a fost condusa la sediul I.J.P.F. Satu Mare, iar in urma controlului amanuntit in autoturism au fost descoperite 4.376 pachete de tigari Jin Ling cu marcaje de tip duty free Ucraina, in valoare de 18.817 lei.
    Conducatorul auto nu a putut prezenta documente justificative pentru marfa pe care o avea in masina. Acesta a declarat ca tigarile le-a cumparat de la un cetatean ucrainean pe care l-a intalnit intamplator.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera. Inspectorii vamali din cadrul D.J.A.O.V. Satu Mare au estimat prejudiciul adus statului roman la valoarea de 41.031 lei.
    Cei doi hunedoreni sunt cercetati acum pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator si evaziune fiscala.
    Dorina Elena B. este cercetata in stare de libertate, iar sotul acesteia, Marian B., urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare cu propunerea de arestare preventiva.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana