13 decembrie 2011

Sirian ascuns intr-un autocamion pentru a intra ilegal in tara


Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, ascuns intr-un autocamion, un cetatean sirian, care intentiona sa intre ilegal in Romania.
In data de 12.12.2011.a.c., in jurul orelor 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra in tara, cetateanul turc Ilhan E., in varsta de 45 ani, conducand un autocamion marca DAF, inmatriculat in Turcia.
Actionand in baza analizei de risc, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care a fost descoperit, ascunsa in patul din cabina soferului, o persoana de sex masculin, care incerca astfel sa evite controlul de frontiera.
Din verificari, a rezultat ca barbatul este cetatean sirian si se numeste Abbas S., in varsta de 38 ani. El a declarat ca a recurs la aceasta metoda deoarece dorea sa ajunga in Germania si nu poseda viza. De asemenea, a mai declarat ca soferul autocamionului urma sa-i faciliteze trecerea ilegala a frontierei in schimbul sumei de 7.000 Euro.
Conform Protocolului romano-bulgar, persoanele si documentele au fost preluate de catre Politia de Frontiera Bulgara in vederea luarii masurilor legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana