27 decembrie 2011

Saptesprezece migranti opriti la frontiera romana din drumul ilegal spre Spatiul Schengen


Politistii de frontiera au depistat si retinut, in ultimele 48 de ore, saptesprezece persoane, cetateni tunisieni, afgani, libieni, marocani si algerieni, care ce incercau sa treaca ilegal frontiera, pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
  • Luni, 26 decembrie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Petea, judetul Satu Mare, au fost sesizati de catre paznicul unei societati comerciale ca un grup de persoane, probabil de origine afro-asiatica, se indreapta spre frontiera. Politistii de frontiera din cadrul Sectorului au declansat o actiune pentru depistarea si retinerea grupului. Doua ore mai tarziu, la aproximativ 300 metri de linia de frontiera, lucratorii nostri au observat noua persoane care se indreptau pe jos, spre Ungaria.
    Persoanele au fost retinute si conduse la sediul S.P.F. Petea pentru cercetari. Din primele verificari s-a constatat ca este vorba despre persoane de sex masculin, cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani, patru sunt din Tunisia, trei din Algeria, o persoana din Libia si una din Maroc si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.
    Cu totii s-au imbarcat din Baia Mare in trei autoturisme taxi cu care au calatorit pana la intrarea in localitatea Dorolt. De acolo si-au continuat calatoria pe jos, peste terenurile agricole, cu scopul de a trece ilegal frontiera din tara noastra in Ungaria, dar au fost opriti din drum de politistii de frontiera satmareni.
  • Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga, Jimbolia si Sannicolau Mare, judetul Timis, au depistat in zona de competenta, trei grupuri de migranti, formate din opt persoane de sex masculin.
    Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana. Lucratorii nostri au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei.
    Din primele verificari s-a stabilit ca cei opt barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, provin din Algeria, Afganistan si Maroc. Cei in cauza au declarat ca doreau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen, trecand ilegal frontiera de stat din R. Serbia, deoarece nu detineau documente legale.
Politistii de frontiera au intocmit celor saptesprezece persoane actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa/trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana