19 noiembrie 2013

Autoturism plin cu tigari de contrabanda retinut la frontiera romano-ucraineana

Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Maramures - I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 11.000 pachete cu tigari de contrabanda.Tigarile, in valoare de aproximativ 154.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

Ieri dimineata, in jurul orei 05.00, lucratori din cadrul S.T.P.F. Maramures au observat in trafic, pe comunicatia Barsana - Valeni, un autoturism marca Mitsubishi, inmatriculat in Marea Britanie, despre care existau date ca transporta tigari de contrabanda.
Politistii de frontiera au procedat la oprirea autoturismului, insa conducatorul auto a accelerat, indreptandu-se spre localitatea Valeni, fapt pentru care s-a trecut la urmarirea masinii, folosindu-se semnalele acustice si luminoase.
Dupa o urmarire de aproximativ 6 kilometri, in localitatea Calinesti, autoturismul a virat pe un drum forestier, iar dupa 2 kilometri soferul a abandonat masina si a fugit in padure, ignorand somatiile legale ale politistilor de frontiera.
In urma actiunii, in autoturism au fost descoperite mai multe colete ce contineau cantitatea de 11.390 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 102.000 lei.
In cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
Totodata, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana