25 noiembrie 2013

Urmariri in trafic si peste 10.000 pachete tigari confiscate la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul I.T.PF. Sighetu Marmatiei au depistat doi cetateni, un ucrainean si un roman, care intentionau sa introduca ilegal in tara, peste 10.000 pachete tigari de provenienta ucraineana.
  • Ieri, 24 noiembrie a.c., in jurul orei 21.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, au depistat in trafic, pe raza localitatii Straja, judetul Suceava, un autoturism marca Audi inmatriculat in Botosani, despre care existau date ca transporta tigari de contrabanda.
    La semnalele regulamentare efectuate de politistii de frontiera, soferul autoturismului a refuzat sa opreasca, fapt pentru care lucratorii nostri au pornit in urmarirea masinii, folosind semnalele acustice si luminoase.
    Dupa o urmarire de aproximativ 15 km, pe raza localitatii Bilca, soferul a pierdut controlul volanului si s-a oprit intr-un parapet din beton de pe marginea carosabilului, dupa care a abandonat autoturismul in care se afla o cantitate mare de tigari, incercand sa fuga.
    In urma verificarilor efectuate de politistii de frontiera s-a stabilit ca autoturismul implicat in activitatea de contrabanda apartine cetateanului roman C. Catalin, in varsta de 33 ani, domiciliat pe raza judetului Botosani.
    Masina a fost condusa la sediul S.P.F. Brodina, in interiorul acesteia fiind descoperite 7.686 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 77.000 de lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
    Autoturismul marca Audi, in valoare de peste 15.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului S.P.F. Brodina, in vederea continuarii cercetarilor, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
    Totodata, politistii de frontiera i-au intocmit lui C. Catalin acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda.
  • Tot ieri, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de competenta.
    Astfel, in jurul orei 18.00, o patrula a politiei de frontiera a observat mai multe persoane care se deplasau de la malul raului Tisa spre interiorul tarii transportand, in spate, mai multe colete voluminoase.
    Imediat, la fata locului, s-a deplasat o echipa de interventie care a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si au fugit, dispersandu-se pe mai multe directii.
    In urma actiunii, politistii de frontiera au reusit sa retina un cetatean ucrainean, K. Vedor, in varsta de 27 ani si au descoperite 6 de colete invelite in folie de culoare neagra.
    Totodata, au fost anuntate despre activitatea infractionala si autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    In continuarea cercetarilor, o echipa operativa a inventariat cele 6 colete si s-a constatat ca acestea contin 3.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marca Viceroy, in valoare de 26.700 lei.
    Cetateanul ucrainean este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
    Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana