18 noiembrie 2013

Focuri de arma si aproximativ 35.000 pachete cu tigari confiscate la frontiera cu Ucraina

In cadrul unor actiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu tigari, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau si Negresti Oas au descoperit si confiscat aproximativ 35.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 300.000 lei, ce urmau a fi introduse ilegal in tara.
Pentru retinerea contrabandistilor, care nu s-au supus somatiilor prin voce, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de arma in plan vertical, fiind retinuti 3 cetateni romani si 3 ucraineni, care au fost prezentati procurorilor in vederea luarii masurilor legale.
  • Ieri, 17 noiembrie a.c., in jurul orei 03.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau a observat mai multe persoane care incarcau colete voluminoase intr-un microbuz care stationa pe DN 19, in apropierea frontierei de stat.
    La fata locului s-a deplasat o echipa de interventie insotita de cainele de serviciu care a procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza. Avand in vedere ca acestia nu s-au supus somatiilor, lucratorii nostri au tras, conform legii, doua focuri de avertisment in plan vertical.
    In acel moment, barbatii au sarit in apa raului Tisa si s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 16 colete cu tigari, iar in microbuz inca 28 din acelasi lot.
    Cele 44 de coletele cu tigari au fost transportate la sediul S.P.F. Sarasau unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 22.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 197.000 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii.
    La scurt timp a fost identificat si conducatorul auto, un cetatean ucrainean, care este cercetat acum pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
    Totodata, politistii de frontiera au constatat ca numarul de inmatriculare al autoturismului apartine unei alte masini, fapt pentru care soferul mai este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.
    In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
    Totodata, autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

  • In data de 16 noiembrie a.c., la nivelul S.P.F. Negresti Oas s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta.
    Astfel, o patrula a politiei de frontiera a observat mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat catre interior mai multe colete voluminoase.
    Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, politistii de frontiera au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical.
    Astfel au fost retinute patru persoane, trei cetateni romani si un cetatean ucrainean.
    La fata locului au fost descoperite 21 de colete ce contineau 10.428 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 94.000 lei.
    Totodata, autoritatile de frontiera ucrainene ne-au informat ca pe teritoriul statului vecin a fost retinut un cetatean ucrainean si au fost gasite 5 colete cu tigari din acelasi lot.
    Cei patru barbati sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Persoanele implicate au fost prezentate instantei de judecata care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana