1 noiembrie 2013

Zece migranti sirieni si doi complici germani depistati de politistii de frontiera constanteni

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat zece migranti sirieni, noua adulti si un copil, care au incercat sa intre ilegal in tara, pe jos, prin zona verde, cu scopul de a ajunge in tari din spatiul Schengen.
Grupul de migranti sirieni a beneficiat de ajutorul a doi cetateni germani care intrasera legal in tara prin P.T.F. Negru Voda cu un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Germania.

In data de 31.10.2013, in jurul orei 07.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negru Voda au desfasurat, in baza unei informatii, o actiune de combatere a migratiei ilegale in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 08.00, politistii de frontiera au identificat, pe un drum comunal din judetul Constanta, care face legatura intre localitatea de frontiera Viroaga si Movila Verde, un grup format din 10 persoane, noua adulti si un copil.
\In urma verificarilor a rezultat faptul ca migrantii in cauza sunt cetateni sirieni, cu varste intre 1 si 43 ani, care au traversat, la adapostul intunericului, frontiera de stat dinspre R. Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge in tari din spatiul Schengen.
Extinderea cercetarilor a mai stabilit ca cei zece migranti sirieni au beneficiat de complicitatea a doi cetateni germani de origine siriana, care, in jurul orei 08.15, au intrat legal in Romania, prin P.T.F. Negru Voda, cu un autoturism marca Mercedes inmatriculat in Germania.
In urma controlului amanuntit al autoturismului celor doi germani au fost descoperite obiecte de vestimentatie pentru copii, articole cosmetice si un document de identitate eliberat de autoritatile statului Irak. Toate aceste bunuri apartineau unei femei care facea parte din grupul de migranti.
Cei doi cetateni germani, cu varste de 55 si 63 ani, au declarat faptul ca urma sa-i ajute pe migrantii sirieni sa ajunga in Germania si Austria.
Politistii de frontiera le-au intocmit cetatenilor sirieni actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001, iar cei doi cetateni germani vor fi cercetati pentru savarsirea infractiunii de complicitate la intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta de art. 26 Cod Penal raportat la art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana