11 noiembrie 2013

13 migranti depistati la frontiera in ultimele 24 de ore

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu au depistat in ultimele 24 de ore 13 migranti, cetateni sirieni, iranieni si afgani care au incercat sa intre ilegal in Romania.
  • In data de 11.11.2013, ora 06.50, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bistret, judetul Dolj, au depistat in apropierea unui canton hidrografic aflat in zona de competenta, un grup format din opt persoane, care nu isi justifica prezenta in zona.
    In urma legitimarii celor in cauza, politistii de frontiera au stabilit ca acestia sunt cetateni sirieni, o familie cu doi copii minori si alte patru persoane de sex masculin, avand varste cuprinse intre 3 si 39 ani.
    Cu ocazia primelor verificari s-a stabilit faptul ca acestia au traversat fluviul Dunarea, din Bulgaria, cu ajutorul unei ambarcatiuni.
    Persoanele in cauza au declarat ca au platit suma de 1.500 euro de persoana unei calauze turce, cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.
  • Tot astazi, 11.11.2013, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, in zona adiacenta punctului, o persoana de sex masculin care se deplasa pe jos si nu isi justifica prezenta in zona.
    Pentru continuarea cercetarilor persoana in cauza a fost condusa la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Giurgiu, unde a rezultat ca este cetateanul sirian Malkea S., in varsta de 19 ani, care a declarat ca dorea sa ajunga in Germania.
  • In data de 10.11.2013, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Giurgiu, in cooperare cu lucratori din cadrul Politiei Municipale, au depistat, in apropierea autogarii Giurgiu, un grup format din patru persoane care nu isi justifica prezenta in zona.
    S-a procedat la identificarea acestora, ocazie cu care s-a stabilit ca barbatii sunt cetateni iranieni respectiv afgani cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani.
    La cercetari, cei in cauza au declarat ca au trecut frontiera de stat a Romaniei, ajutati fiind de un barbat ale carui date de identitate nu le cunosc, caruia i-au platit suma de 4.000 dolari de persoana pentru a ajunge in Austria.

In toate cazurile, politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza si conform protocolului romano-bulgar, acestea au fost predate autoritatilor de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.  

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana