19 noiembrie 2013

Suceveni cercetati pentru contrabanda si ultraj

Doi suceveni care transportau tigari de contrabanda si care au incercat sa loveasca politistii de frontiera, aruncand cu pietre si obiecte contondente spre echipajul P.F., au fost retinuti si sunt cercetati pentru ultraj, trecerea ilegala a frontierei de stat si contrabanda de tigari.

In dimineata zilei de 18 noiembrie a.c., la nivelul S.P.F Radauti din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 02.30, lucratorii nostri au observat, la aproximativ 250 m de linia de frontiera (zona localitatii Bilca), un grup format din trei persoane care nu isi justifica prezenta, la acea ora, in apropierea frontierei de stat.
Politistii de frontiera au actionat pentru identificarea persoanelor in cauza, moment in care acestea nu s-au supus somatiilor legale, unul dintre acestia fugind spre teritoriul statului vecin.
Mai mult, doi dintre barbati au devenit agresivi, incercand sa loveasca politistii de frontiera si ulterior au fugit in curtea unui imobil din apropiere, de unde au incercat sa arunce cu pietre si obiecte contondente in lucratorii nostri.
Cu acordul proprietarului, politistii de frontiera au patruns in curtea imobilului si au reusit imobilizarea si retinerea numitilor N. Valentin, de 28 de ani si T. Ionut, de 25 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Suceava.
Imediat au fost informati si granicerii ucraineni, care au comunicat faptul ca pe directia respectiva au retinut un cetatean roman implicat in activitatea de contrabanda.
In urma cercetarii zonei respective, politistii de frontiera au descoperit mai multe baxuri care contineau 1.500 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.
In prezent se efectueaza cercetari fata de persoanele implicate sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat, contrabanda in forma agravanta, ultraj si sfidarea organelor judiciare, la finalizarea acestora urmand ca cei in cauza sa fie prezentati procurorilor, in vederea luarii masurilor legale ce se impun.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 15.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii de politistii de frontiera suceveni.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana