29 noiembrie 2013

Douazeci si patru de migranti depistati la frontiera in 48 de ore

In ultimele 48 de ore, politistii de frontiera au depistat si retinut 24 persoane, cetateni din Siria, Iran, Bangladesh si Afganistan, care incercau sa treaca ilegal frontiera, pentru a ajunge in Spatiul Schenen.
Cincisprezece migranti au fost retinuti de catre politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara si alti noua de catre politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta.
  • Azi noapte, in jurul orei 02.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare - I.T.P.F. Timisoara au depistat, in apropierea liniei de frontiera cu Ungaria, sapte persoane care se deplasau pe camp si care nu isi justificau prezenta in zona.
    Lucratorii nostri au constatat ca persoanele in cauza nu poseda documente de identitate asupra lor si nici nu vorbeau limba romana, motiv pentru care au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei. S-a stabilit ca persoanele depistate sunt cetateni afgani, doi adulti si cinci copii, cu varste cuprinse intre 1 an si 43 de ani.
    In cadrul primelor cercetari persoanele depistate au declarat ca intentia lor este de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza.
  • Tot politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare - I.T.P.F. Timisoara au mai depistat, in data de 28.11. a.c., la diferenta de cateva ore, doua grupuri de persoane de sex masculin, formate din cinci, respectiv trei barbati din Bangladesh, cu varste cuprinse intre 20 si 28 ani, care intentionau sa intre ilegal in Romania, din Serbia.
    Cei in cauza au fost condusi la sediul sectorului pentru cercetari, in urma carora a rezultat faptul ca intentionau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen si nu detineau documentele legale
  • In data de 28.11.2013, in jurul orei 08.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Ostrov - Garda de Coasta au depistat, actionand in baza unei informatii, in zona de competenta, in apropierea liniei de frontiera cu Bulgaria, un grup format din noua persoane, cinci adulti si patru copii, care se deplasau pe jos.
    Persoanele adulte, doi cetateni sirieni si trei iranieni, cu varste cuprinse intre 22 si 44 ani, au declarat ca doreau sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen.
    Cei doi cetateni sirieni, sot si sotie erau insotiti de copiii lor, patru minori, cu varste cuprinse intre 1 si 12 ani.
    Migrantii au trecut frontiera de stat dinspre R. Bulgaria, pe jos, prin zona verde, dupa care intentionau sa-si continue calatoria pe teritoriul Romaniei, cu diverse mijloace de transport.

In toate cazurile, pe numele migrantilor au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana