23 decembrie 2013

Autoturism plin cu tigari, descoperit la frontiera


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, in zona de frontiera, un autoturism marca Citroen cu 3.500 pachete tigari, iar un tanar de 23 de ani din Maramures este cercetat pentru contrabanda. Tigarile in valoare de peste 30.000 de lei, precum si autoturismul de 15.000 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.
In data de 21 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului, jud. Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 10.00, lucratorii nostri au descoperit, in zona de frontiera, pe directia localitatii Crasna Viseului, un autoturism abandonat, marca Citroen, in care s-au putut observa mai multe colete cu tigari, invelite in folie de culoare neagra.
S-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea identificarii persoanelor implicate, fiind anuntate totodata despre eveniment si autoritatile de frontiera ucrainene.
In continuarea cercetarilor, s-a luat masura conducerii autoturismului in cauza la sediul sectorului, unde in urma inventarierii celor 7 colete descoperite in portbagaj si pe bancheta din spate, s-a constatat ca acestea contin 3.500 pachete tigari, marca Jin Ling, de provenienta ucraineana.
Pe timpul cercetarilor s-a constatat ca in activitatea infractionala este implicat cetateanul roman O. Gheorghe de 23 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures.
Maramureseanul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare de bunuri sau de marfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
Totodata, intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 30.000 lei, precum si autoturismul in valoare de 15.000 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana