9 decembrie 2013

Migranti ascunsi in portbagajul unei masini si in remorca unui TIR, depistati la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit, ascunsi intr-un autocamion condus de un cetatean bulgar, printre cutii cu textile, opt sirieni care incercau sa intre ilegal in Romania.Si politistii de frontiera aradeni cerceteaza doi brasoveni care se aflau intr-o masina in portbagajul careia a fost descoperit ascuns, sub mai multe haine, un cetatean egiptean ce intentiona sa iasa ilegal din Romania.
  • Azi dimineata, in jurul orei 06.30, la P.T.F.Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul bulgar Rahimov N., in varsta de 50 ani, conducand autocamionul marca Mercedes cu numere de inmatriculare turcesti.
    Actionand in urma unei analize de risc, autocamionul a fost verificat cu aparatul de detectare a concentratiei de CO2, care a indicat o valoare crescuta. S-a procedat la deschiderea compartimentului marfa, al carui sigiliu era falsificat, ocazie cu care, printre cutii incarcate cu textile, au fost descoperite opt persoane de sex masculin.
    Din declaratii, a rezultat faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni sirieni si s-au imbarcat in autocamion fara stirea soferului, intentionand in acest mod sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.
    Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, nepermitindu-le intrarea pe teritoriul Romaniei.
    Conform protocolului privind controlul comun de frontiera, cele opt persoane au fost preluate de autoritatile de frontiera bulgare, in vederea continuarii cercetarilor.

  • In data de 07.12.2013, in jurul orei 13.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - jud. Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Bogdan S., in varsta de 25 ani, din jud. Brasov care conducea un autoturism marca VW, inmatriculat in Romania. In autoturism mai calatorea, ca pasager, si cetateanul roman Gheorghe T., in varsta de 21 ani, tot din judetul Brasov.
    Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera aradeni au descoperit, in portbagajul autoturismului, o persoana de sex masculin acoperita cu diferite obiecte de imbracaminte.
    Politistii de frontiera au demarat cercetarile, ocazie cu care s-a stabilit ca persoana in cauza este cetateanul egiptean Ahmed K., in varsta de 23 ani, care dorea sa ajunga in Austria.
    Barbatului i s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar celor doi cetateni romani, pentru racolare / indrumare / calauzire / organizare la trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana