2 decembrie 2013

La 16 ani, s-a ascuns sub bancheta unui microbuz pentru a iesi ilegal din tara

Politistii de frontiera cerceteaza un minor de 16 ani, din Botosani pentru ca a incercat sa iasa ilegal din tara, ascuns sub bancheta unui microbuz. Si conducatorul auto este cercetat pentru ca i-a fost complice.

Ieri, 1 decembrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Petea - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei s-a prezentat pentru a iesi din tara Alin R., in varsta de 34 ani, din judetul Botosani, conducand un autovehicul marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Romania.
Cu ocazia formalitatilor pentru iesirea din tara, la controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au descoperit, sub bancheta din spate, o persoana ascunsa.
Dupa verificarile efectuate au constatat ca este vorba despre un minor - A.G., 16 ani, din judetul Botosani, care a declarat politistilor de frontiera ca intentiona sa ajunga in Germania.
Pentru a iesi din tara, tatal lui, aflat in Germania, a imputernicit-o pe mama sa iasa din Romania si sa calatoreasca in strainatate cu minorul, insa din cauza conditiilor financiare precare, mama minorului nu a putut sa plece in aceasta calatorie.
Hotarat sa ajunga in Germania, minorul a incercat sa iasa ilegal din tara, cu complicitatea soferului, dar a fost depistat la controlul de frontiera.
Acum soferul este cercetat pentru complicitate la tentativa de iesire din tara prin trecere ilegala a frontierei de stat, iar minorul pentru tentativa la savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Minorul a fost predat de politistii de frontiera reprezentantilor Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Satu Mare, in vederea luarii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana