2 decembrie 2013

Sapte migranti depistati in tentativa de trecere ilegala a frontierei

Politistii de frontiera au depistat si retinut, la sfarsitul saptamanii trecute, sapte barbati, cinci cetateni afgani si doi pakistanezi, care incercau sa treaca ilegal frontiera, intentionand sa ajunga in Spatiul Schengen.
  • In data de 30.11.2013, in jurul orelor 23.30, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Curtici - I.T.P.F. Oradea a observat cinci persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe langa calea ferata, spre frontiera.
    Acestia au fost retinuti pentru identificare la aproximativ 500 m de frontiera cu statul vecin.
    Persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului, iar in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de cinci cetateni afgani, cu varste cuprinse intre 15 si 27 de ani, care au declarat ca intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
  • In data de 30.11.2013 politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Ostrov - Garda de Coasta au desfasurat, in baza unei informatii, o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta. Astfel, in jurul orei 08.00, acestia au identificat pe teritoriul Romaniei, in apropierea liniei de frontiera, doua persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos.
    Cei doi barbati, cu varste de 27 si 29 de ani, au declarat ca sunt cetateni pakistanezi si doreau sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen.
    Migrantii au trecut frontiera de stat dinspre R. Bulgaria, pe jos, dupa care intentionau sa-si continue calatoria pe teritoriul Romaniei, cu diverse mijloace de transport.

Politistii de frontiera au intocmit celor cinci afgani actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat in grup, iar  cetatenilor pakistanezi actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor, in ambele cazuri, sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana