13 decembrie 2013

Retea de contrabanda destructurata. Sase contrabandisti, printre care si capul retelei, arestati

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Negresti Oas, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Serviciului Roman de Informatii, au destructurat o grupare infractionala axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana, formata din cetateni ucraineni si romani.
In cadrul actiunilor, au fost confiscate 327 de baxuri cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 300.000 de euro, iar 6 cetateni, patru romani si doi ucraineni, printre care si capul retelei, sunt arestati preventiv pe o perioada de 29 de zile.

Inca din luna iulie a.c., politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Negresti Oas, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Negresti Oas, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Serviciului Roman de Informatii Satu Mare, au demarat activitati de monitorizare a unei grupari infractionale formata din 13 persoane, cetateni romani si ucraineni, axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.
Astfel, in perioada iulie - decembrie a.c., in cadrul mai multor actiuni punctuale de contrabanda (evenimente care au fost mediatizate la momentul respectiv) politistii de frontiera au confiscat 327 baxuri, peste 163.000 pachete de tigari, si au dus in fata instantei din cadrul Judecatoriei Negresti Oas, 8 cetateni ucraineni si 5 romani.
Dintre cei 13 cetateni cercetati pentru contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, 4 dintre ei au primit arest preventiv pe 29 de zile, in data de 11 noiembrie a.c., iar alti doi, in data de 11 decembrie a.c., restul fiind cercetati in stare de libertate.
Printre persoanele care au primit pedeapsa arestului preventiv in data de 11 decembrie a.c., se afla si capul retelei S. Vasyl, de 37 de ani, din Ucraina, depistat si retinut in data de 11 decembrie a.c., in Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei.

In prezent, politistii de frontiera, sub coordonarea procurorul de caz, desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana