28 decembrie 2013

Un foc de arma, noua colete cu tigari confiscate si un maramuresean retinut, in cadrul unei actiunii de contrabanda

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au confiscat, in cadrul unei actiunii de combatere a contrabandei cu tigari, 4.410 pachete tigari de provenienta ucraineana, iar un maramuresean este cercetat pentru complicitate la contrabanda.Deoarece persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor prin voce, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de arma in plan vertical,cu respectarea prevederilor legale.

Ieri, 27 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 20.00, lucratori din cadrul sectorului au observat mai multe persoane in zona de frontiera, pe directia localitatii Rona de Sus, care transportau, in spate, colete voluminoase.
Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie si un echipaj cu un caine de urma care au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care cei in cauza au abandonat coletele si au fugit in padurea din apropiere, dispersandu-se pe mai multe directii.
Drept urmare, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
In urma actiunii, s-a reusit retinerea unui barbat, G. Gheorghe de 26 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii persoanelor implicate.
La fata locului, au fost descoperite 9 colete invelite in folie neagra, care contin tigari, de provenienta ucraineana, marcile Viceroy si Jin Ling.
O echipa operativa a inventariat cele 9 colete, rezultand o cantitatea de 4.410 pachete tigari, in valoare de aproximativ 40.000 de lei.
Maramureseanul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana