16 noiembrie 2015

60.000 de pachete cu tigarete netimbrate confiscate in P.T.F. Negru Voda


In cadrul unei actiuni desfasurate pe linia combaterii contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, in colaborare cu lucratorii vamali, au descoperit, in P.T.F. Negru Voda, 60.000 de pachete cu tigarete netimbrate,cu o valoare de aproximativ 600.000 de lei, pe care un cetatean cu dubla cetatenie, moldoveana si bulgara, a incercat sa le introduca ilegal in tara.
In data de 15.11.2015, in jurul orei 06.30, in P.T.F. Negru Voda s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera un cetatean cu dubla cetatenie, moldoveana si bulgara, R. Valerii, in varsta de 59 de ani, care conducea un autocamion marca DAF cu semiremorca, inmatriculate in judetul Galati, care transporta piese industriale din Turcia pentru o firma din Federatia Rusa.
In baza analizei de risc, politistii de frontiera, alaturi de lucratori vamali, au efectuat controlul fizic al autocamionului cu semiriemorca, descoperind ascunse, printre marfurile transportate, in cutii cu premergatoare pentru copii, 60.000 de pachete cu tigarete netimbrate marca Ashima.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea continuarii cercetarilor intreaga cantitate de tigarete, in valoare de aproximativ 600.000 de lei, intocmind lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta si sanctionata de art. 270, alin. 3 din Legea 86 / 2006 privind Codul Vamal.
Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana