27 noiembrie 2015

Doua calauze ucrainene si un cetatean mongol, opriti la frontiera de nord a tarii


In cadrul unei actiuni pe linia combaterii migratiei ilegale, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat un tanar din Mongolia care trecuse ilegal frontiera din Ucraina si care intentiona sa ajunga in Belgia. Adolescentul, in varsta de 17 ani, urma sa fie transportat pana la destinatie de doi cetateni ucraineni, acestia fiind depistati de politistii de frontiera in apropierea localitatii Sapanta, dupa ce intrasera legal in Romania.
Cetatenii ucraineni sunt cercetati pentru trafic de migranti, iar cetateanul mongol a fost predat, in baza acordului de readmisie, autoritatilor ucrainene.
Ieri, 25 noiembrie a.c., in baza unor date detinute la nivelul S.P.F. Sarasau - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, politistii de frontiera au declansat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale pe raza jud. Maramures.
Astfel, pe timpul actiunii, in jurul orei 20.30, lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau, jud. Maramures, au observat o persoana de sex masculin care se deplasa de la frontiera de stat, catre interiorul tarii, spre DN 19.
Lucratorii nostri au procedat la identificarea persoanei in cauza, ocazie cu care s-a constatat ca nu vorbeste limba romana, fapt pentru care s-a luat masura conducerii acesteia la sediul Politiei de Frontiera, unde s-a constatat ca este un cetatean mongol, in varsta de 17 ani, care a trecut ilegal frontiera din Ucraina, traversand raul Tisa.
Politistii de frontiera au extins cercetarile si la scurt timp a fost identificat si oprit in trafic, pe DN 19, in apropierea localitatii Sapanta, un autoturism, marca BMW, inmatriculat in Lituania, in care se aflau doi cetateni ucraineni, banuiti a fi implicati in activitatea infractionala.
Din primele verificari, s-a constatat ca cei doi cetateni ucraineni S. Nazariy, de 35 de ani si S. Mykola, de 27 de ani, care au intrat legal in Romania, urmau sa-l preia pe cetateanul mongol, cu scopul de a-l calauzi si transporta in Belgia, cu autoturismul in cauza.
Drept urmare, conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeana si Ucraina, cetateanul mongol a fost predat autoritatilor de frontiera ucrainene.
Politistii de frontiera, sub coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, ii cerceteaza pe cei doi cetateni ucraineni pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana