10 noiembrie 2015

Doi migranti sirieni si doua calauze britanice, retinuti la Negru Voda


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat doi cetateni sirieni care au incercat sa intre ilegal in Romania, pe la frontiera verde, ajutati de doi cetateni britanici, care intentionau sa-i transporte in Germania cu un autoturism.
In data de 08.11.2015, in jurul orei 20.10, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Negru Voda, planificati in serviciu pentru supravegherea frontierei cu ajutorul sistemului electronic, au observat in apropierea liniei de frontiera doua siluete care se deplasau spre teritoriul Romaniei, pe jos, dinspre R. Bulgaria.
La nivelul S.P.F. Negru Voda s-a dispus organizarea unei actiuni specifice pentru depistarea si retinerea celor doua persoane. Astfel, in jurul orei 20.40, au fost retinuti doi barbati care nu vorbeau limba romana si care nu isi justificau prezenta in zona de frontiera, fiind condusi la sediul sectorului pentru verificari.
In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca cei doi barbati sunt cetateni sirieni, in varsta de 17 si 18 ani, care au incercat sa intre ilegal in Romania.
Concomitent cu aceasta actiune, in urma extinderii cercetarilor, in apropierea orasului Negru Voda au fost identificati doi barbati, cetateni britanici in varsta de 22 si 23 de ani, care au intrat legal in Romania cu un autoturism marca Ford Fiesta, inmatriculat in R. Bulgaria, despre care exista suspiciunea ca au facilitat ajungerea celor doi barbati sirieni pe teritoriul Romaniei. Ulterior, s-a stabilit ca acestia intentionau sa-i preia si sa-i conduca pe cei doi migranti sirieni pana in Germania.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "trecerea frauduloasa a frontierei prin intrarea in tara", respectiv "trafic de migranti", fapte prevazute si sanctionate de art. 262, alin. 1 si art. 263, alin. 1 si 2 din Codul Penal, cercetarile fiind continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta.
In dupa-amiaza zilei de 09.11.2015, cei doi cetateni sirieni au fost predati autoritatilor de frontiera din R. Bulgaria conform acordului existent intre cele doua state, iar cele doua calauze britanice au fost  audiate de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana