20 noiembrie 2015

Masuri de fluidizare a traficului


In aceasta perioada, Politia de Frontiera Romana, in cooperare cu celelalte institutii care au atributii in punctele de trecere a frontierei, efectueaza verificari amanuntite asupra persoanelor si mijloacelor de transport care tranziteaza frontiera, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara, in conformitate cu prevederile legislatiei interne si internationale.
Masura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitarii frontierei de catre persoane, provenite din state aflate in zonele de conflict, care pot derula activitati ce reprezinta o amenintare reala la adresa securitatii interne si externe.
Ca urmare a acestui fapt, in punctele de frontiera de la granita cu statele vecine se prefigureaza cresterea timpilor de asteptare pentru efectuarea formalitatilor de frontiera.
In acest sens, au fost dispuse toate masurile aflate in competenta institutiei pentru reducerea timpilor de asteptare si asigurarea unui control operativ si civilizat. Astfel, s-au luat masuri de suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control din punctele de frontiera.
Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera Romana recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.
Politia de Frontiera va continua sa intreprinda masuri ferme in toate zonele de competenta, respectiv va continua cooperarea inter-institutionala la nivel european si un schimb operativ si eficient de date si informatii la nivel national pentru combaterea eficienta a infractionalitatii transfrontaliere.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana