25 noiembrie 2015

Aproximativ 3.000 pachete tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera


Doi cetateni romani care au fost depistati de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta - I.T.P.F. Timisoara, in timp ce intentionau sa introduca ilegal in Romania, din Serbia, 3.000 pachete de tigari de contrabanda, au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati instantei, cu propunere de arestare preventiva.
La data de 24.11.a.c., in jurul orei 21.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta, judetul Timis, au desfasurat in zona de competenta o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, in apropierea frontierei de stat au fost observate, cu aparatura de supraveghere, doua persoane de sex masculin care transportau in spate colete voluminoase. Imediat la fata locului s-a deplasat un echipaj operativ al Politiei de Frontiera, care a procedat la identificarea persoanele in cauza. Din verificari s-a constatat ca cele doua persoane erau cetateni romani, Gheorghe D. si Olimpiu B. in varsta de 45, respectiv 42 de ani, care transportau mai multe colete cu tigari. Cei in cauza au declarat ca au gasit tigarile pe camp.
In urma cercetarii la fata locului, s-au descoperit 4 colete ce contineau aproximativ 3.000 de pachete cu tigari marca Ashima, nemarcate fiscal, in valoare de 30.000 lei, de provenineta Serbia.
In cauza, politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de introducere sau scoatere din tara, prin orice mijloace, a bunurilor sau marfurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru control vamal si detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 tigari.
Cei doi barbati au fost retinuti pentru 24 de ore si vor fi prezentati, astazi, judecatorului pentru drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Deta, cu propunere de arestare preventiva.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana