24 noiembrie 2015

Tigarete de contrabanda, ascunse intr-un atelaj hipo sub gunoi de grajd, descoperite de politistii de frontiera


 Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Iasi - I.T.P.F. Iasi au identificat patru cetateni romani care transportau, ascunse intr-un atelaj hipo, aproximativ 5.500 pachete tigarete de contrabanda.
Unul dintre barbati, care a mai fost depistat transportand tigari de contrabanda in luna mai a acestui an, a fost retinut pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de azi sa fie prezentat Judecatoriei Iasi cu propunerea de arestare preventiva.

In data de 23 noiembrie a.c., in jurul orei 18.00, actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in cadrul careia au oprit pentru control, la intrare in localitatea de frontiera Carniceni, doua atelaje hipo, in care se aflau cate doua persoane de sex masculin.
In urma controlului efectuat, intr-un atelaj hipo, mascate sub gunoi de grajd, au fost descoperite patru colete, invelite in folie de culoare neagra, in care erau tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.
Cele patru persoane, cetateni romani cu varste cuprinse intre 16 si 24 ani, domiciliati pe raza judetului Iasi, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari. Astfel, s-a stabilit faptul ca tigaretele au fost trecute peste raul Prut cu ajutorul unei funii, in timp ce persoanele din al doilea atelaj, cu rol de antemergator, supravegheau zona. De asemenea, s-a mai stabilit ca unul dintre barbatii in cauza, I. S., in varsta de 24 ani, a mai fost depistat in luna mai a acestui an transportand tigari de contrabanda, fiind cercetat in stare de libertate, sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
Totodata, in urma inventarierii continutului coletelor a rezultat cantitatea de 5.490 pachete de tigari, diferite marci, de provenienta R. Moldova.
Tigaretele in valoare de aproximativ 43.283 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Fata de I. S. a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie prezentat Judecatoriei Iasi cu propunerea de arestare preventiva.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana