24 noiembrie 2015

Doua autoturisme BMW si Mini Cooper Countryman furate, depistate in P.T.F Bors


Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Bors - I.T.P.F. Oradea au depistat doua autoturisme, un BMW 335D si un Mini Cooper Countryman, care figurau ca fiind cautate de autoritatile italiene si spaniole, pe care doi cetateni romani au incercat sa le introduca ilegal in tara.
  • In data de 23.11.2015, in jurul orei 16.35,la Punctul de Trecere a Frontierei Bors, judetul Bihor, s-a prezentat pentru a intra in tara Anca L., in varsta de 23 de ani, cetateanroman cu domiciliul pe raza judetului Botosani, conducand un autoturism marca BMW tip 335D, inmatriculat in Italia.

    Politistii de frontiera au solicitat pentru control documentele masinii, ocazie cu care au constatat ca autoturismul figureaza ca fiind "bun cautat pentru confiscare", alerta introdusa deautoritatile italiene, in data de 21.11.2015

    Fata de cele constatate, Anca L. a declarat ca a achizitionat masina din Italia, de la un cetatean sarb a carei identitate nu o cunoaste, contra sumei de 7.000 de euro si nu stia ca autoturismul este cautat de autoritatile italiene.
  • Cateva minute mai tarziu, in jurul orei 16.45, tot la P.T.F. Bors, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanulroman Radu I., in varsta de 34 de ani, cu domiciliul in Bistrita Nasaud, conducand un autoturism marca Mini Cooper Countryman D, inmatriculat in Spania.

    Politistii de frontiera au constatat ca autoturismul este cautat de autoritatile spaniole, fiind semnalat ca "bun cautat pentru confiscare",din data de 04.11.2015.

    Radu I. a declarat ca locuieste cu forme legale in Spania si a achizitionat masina dintr-un parc auto, in schimbul unei remorci frigorifice, in valoare de 11.000 de euro si a sumei de 6.000 de euro si nu avea cunostinta despre faptul ca autoturismul este cautat de autoritatile din Spania.

    Autoturismele in cauza, BMW tip 335D an de fabricatie 2007, in valoare de aproximativ 10.000 de euro si Mini Cooper Countryman, an de fabricatie 2012, in valoare de aproximativ 25.000 de euro au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F Oradea, iar politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire la furt, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana