11 noiembrie 2014

52 de migranti ascunsi intr-un TIR incarcat cu varza


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Bechet au descoperit 52 de migranti din Irak, Afganistan si Siria, ascunsi intr-un tir care transporta legume din Bulgaria catre Germania.

In data de 11.11.2014, ora 07.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui autocamion Renault Magnum, cetateanul cipriot Panaziotis C., in varsta de 47 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, varza, din Bulgaria pentru Germania.
In baza unei analize de risc, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a efectuat un control amanuntit asupra autocamionului. Astfel, au fost descoperiti 52 de migranti ascunsi intr-un loc special amenajat, printre marfa transportata.
Din  verificarile efectuate, s-a constatat faptul ca grupul era format din 52 persoane (2 femei, 11 copii si 39 de barbati), dintre care: 24 sirieni, 24 afgani si 4 irakieni.
In cadrul primelor cercetari, persoanele in cauza au declarat ca au plecat in urma cu aproximativ o luna din tarile de origine si au ajuns in Bulgaria de unde au fost preluati de soferul TIR-ului, avand ca destinatie Germania.
Politistii de frontiera au intocmit in cauza dosare penale pentru savasirea infractiunilor de trafic de migranti si trecere frauduloasa a frontierei de stat, cercetarrile continuand sub coordonarea procurorului de caz.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana