4 noiembrie 2014

Doua persoane retinute de politistii de frontiera maramureseni pentru contrabanda

 Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au retinut doua persoane care au incercat sa introduca ilegal in tara peste 14.000 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 131.000 lei.Persoanele in cauza sunt cercetate pentru contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
In data de 3 noiembrie 2014, in jurul orei 7.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei, aflat in serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat, pe raza localitatii Lunca la Tisa, mai multe persoane care, dupa ce au trecut prin apa raului Tisa din Ucraina in Romania, au abandonat in curtea unui imobil din apropierea frontierei de stat, mai multe colete voluminoase, dupa care s-au intors pe teritoriul ucrainean.
Politistii de frontiera au anuntat imediat autoritatile de frontiera ucrainene, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice de supraveghere si cercetare a zonei.
Astfel, in zona au fost vazute doua persoane, care la observarea echipajului politiei de frontiera au fugit in curtea imobilului in care au fost depozitate tigarile.
Politistii de frontiera au retinut persoanele si le-au identificat ca fiind Alin H., de 22 ani, proprietarul imobilului si Vasyl M., de 23 ani, cetatean ucrainean.
Pe timpul cercetarii efectuate la fata locului, in curtea imobilului a fost descoperit un autoturism inmatriculat in Romania, in care se aflau 7 colete cu tigari. Totodata, intr-o anexa a locuintei au mai fost descoperite inca 13 colete din acelasi lot.
Autoturismul, tigarile si persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 14.800 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 131.000 lei, cantitate care a fost ridicata in vederea confiscarii. Autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
Cei doi barbati sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, fiind retinuti pentru 24 de ore.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana