12 noiembrie 2014


  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit noua cetateni afgani ascunsi intr-un tren marfar incarcat cu piese auto ce erau transportate din Turcia pentru o firma din Germania.

In data de 11.11.2014, ora 09.30, in statia comuna Russe Triaj, echipa mixta de control formata din politisti de frontiera romani si bulgari a efectuat controlul de frontiera asupra unui tren marfar compus din 15 vagoane care transporta 28 de semiremorci, incarcate cu piese auto din Turcia pentru o firma din Germania.
Procedand la verificarea trenului, politistii de frontiera au constatat ca snururile asiguratorii ale prelatelor de la doua semiremorci sunt taiate si relipite. In urma controlului amanuntit efectuat asupra semiremorcilor, au fost descoperiti, ascunsi in acestea, noua cetateni afgani, 3 femei si 6 barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 48 de ani.
Persoanele in cauza au declarat ca au plecat in urma cu o luna din Afganistan si au ajuns in Istanbul -Turcia, unde au luat legatura cu un conational si, contra sumei de 3.000 de euro de persoana, acesta le-a facilitat urcarea in garnitura de tren cu scopul de a ajunge in Germania.
Conform protocolului romano - bulgar, persoanele au fost preluate de Politia de Frontiera Bulgara in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana