14 noiembrie 2014

Perchezitii la camatarii din Timisoara, efectuate de politistii de frontiera si procurorii D.I.I.C.O.T.


Politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, au declansat astazi, 14 noiembrie a.c., o actiune specifica pentru destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de camatarie, inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani.

In prezent, sunt in desfasurare douasprezece perchezitii domiciliare, efectuate la mai multe adrese de pe raza municipiului Timisoara la care participa politistii de frontiera, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.
Din materialul probatoriu administrat in dosar, rezulta suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2009, mai multe persoane din municipiul Timisoara s-au constituit intr-un grup infractional organizat care, prin utilizarea de documente false si manopere dolosive, au indus in eroare mai multe persoane, determinandu-le sa incheie contracte de imprumut cu garantii imobiliare.
Totodata, membrii gruparii sunt suspectati ca au obtinut castiguri de bani prin oferirea de imprumuturi cu dobanzi ridicate. Veniturile astfel obtinute nu au fost declarate la organele fiscale pentru impunere, iar dobanzile ridicate practicate au fost disimulate in clauzele contractelor.
Pentru a determina persoanele sa imprumute sume de bani, acestea au fost ademenite sa incheie acte cu clauze contractuale facile, iar pe parcursul derularii conventiilor au fost schimbati si inaspriti termenii contractuali prin marirea dobanzilor, scurtarea termenelor de restituire, solicitarea si instituirea unor garantii imobiliare suplimentare, aparitia unor persoane necunoscute initial ca fiind titularii sumelor de bani, care aveau propriile pretentii financiare etc. Ca urmare a acestor manopere, debitorii nu au mai putut plati sumele datorate din cauza conditiilor contractuale dificile, pierzand in final garantiile imobiliare in cadrul procedurilor de executare silita. Sumele de bani astfel obtinute de catre suspecti au fost utilizate la acordarea altor imprumuturi cu dobanzi ridicate si la achizitionarea de bunuri mobile si imobile.
Cinci suspecti pe numele carora au fost emise mandate de aducere vor fi audiati la sediul D.I.IC.O.T. Timisoara.
Documentarea activitatii infractionale a suspectilor a fost realizata cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.
Facem precizarea ca, pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana