26 noiembrie 2014

Tigari de contrabanda in valoare de peste 168.000 lei confiscate de politistii de frontiera

  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 18.290 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 168.000 lei, care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.Ca urmare a faptului ca persoanele care transportau tigari de contrabanda nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamanetul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment in plan vertical.
  • In data de 25 noiembrie a.c., un echipaj al politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei, aflat in serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat un microbuz care se deplasa catre malul raului Tisa cu farurile stinse.
    Imediat, si-au facut aparitia mai multe persoane care au inceput sa incarce in microbuz colete voluminoase.
    La fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a efectuat somatiile legale prin voce si, deoarece persoanele cauza nu s-au supus, politistii de frontiera au tras 12 focuri de avertisment in plan vertical.
    In urma actiunii au fost retinuti trei cetateni romani Alin M., Daniel N. si Adrian V., cu varste cuprinse intre 20 si 31 de ani, domiciliati pe raza judetului Maramures.
    In scurt timp, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin despre caz in vederea efectuarii in comun a cercetarilor.
    La cercetarea zonei au fost descoperite 13 colete ce contineau tigari, iar in microbuz inca sase din acelasi lot.
    Microbuzul, tigarile precum si persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    Lucratorii nostri au inventariat coletele rezultand cantitatea de 11.290 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 100.000 lei.
    Cei trei maramureseni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
  • Lucratorii din cadrul aceluiasi sector au mai depistat pe o strada din apropierea frontierei de stat un autoturism in care se afla o persoana si care nu isi justifica prezenta in zona.
    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si identificarea barbatului ca fiind Nicolae P., de 30 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    La cercetarea terenului, lucratorii nostri au descoperit doua colete care contineau tigari.
    Acestea urmau sa fie preluate de catre persoana in cauza care, impreuna cu tigarile si masina, a fost condusa la sediul sectorului pentru cercetari.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 8.800 lei.
    In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • *In ziua de 25 noiembrie a.c., in jurul orei 09.25 , pe timpul executarii unor misiuni de supraveghere a frontierei de stat in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Suceava in cooperare cu cei de la S.P.F. Brodina au depistat, in apropierea frontierei de stat, o persoana de sex masculin care, la observarea lucratorilor nostri, a fugit in localitatea Straja.
    In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii persoanelor implicate in activitatea infractionala fiind astfel descoperite, la aproximativ 800 m de frontiera, mai multe colete ce contineau tigari de contrabanda.
    Au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene, pentru cercetarea in comun a evenimentului de frontiera.
    Coletele au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu tigari, de diferite marci de provenienta ucraineana.
    Intreaga cantitate de tigari in valoare de aproximativ 60.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii iar in prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana