3 noiembrie 2014

Unsprezece migranti opriti din drumul ilegal spre Spatiul Schengen


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat si retinut unsprezece persoane (patru cetateni afgani, sase cetateni irakieni si un cetatean iranian) care incercau sa treaca ilegal frontiera pe jos, pentru a ajunge in Spatiul Schengen, trei dintre acestea avand rolul de calauze.
  • In data de 02.11.2014, in jurul orei 12.15, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Bors, judetul Bihor, a depistat si oprit patru persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, spre frontiera.
    Acestia au fost retinuti pentru identificare la aproximativ 150 m fata de linia de frontiera.
    Persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului, iar in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de patru cetateni afgani cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, solicitanti de azil in Romania, care intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
  • In data de 02.11.2014, in jurul orei 03.00, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Varsand, judetul Arad, a observat, in apropierea frontierei cu Ungaria, sapte barbati, care se deplasau pe jos, peste camp, spre teritoriul statului vecin.
    Acestia au fost opriti la aproximativ 200 m de frontiera cu Ungaria si deoarece nu isi justificau prezenta in zona, au fost condusi la sediul P.F., pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate si a declaratiilor s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt sase cetateni irakieni si un cetatean iranian, cu varstele cuprinse intre 20 si 33 de ani, care intentionau sa treaca ilegal in Ungaria.
    Din cercetari, a rezultat ca trei dintre cetatenii irakieni erau rezidenti finlandezi, au intrat legal in tara in data de 01.11.2014 si coordonau intreaga actiune de trecere ilegala a frontierei, pe numele lor fiind acum intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti.
In ambele cazuri, politistii de frontiera au intocmit migrantilor actele de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana