20 noiembrie 2014

Peste 24.000 de pachete cu tigari confiscate in urma unor actiuni pe linia combaterii contrabandei


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, peste 24.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 220.000 lei, care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere.
In data de 19 noiembrie a.c., in baza datelor existente la nivelul S.P.F. Radauti, judetul Suceava, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 17.00, lucratorii nostri au observat doua persoane de sex masculin care transportau, pe jos, ilegal peste frontiera, din Ucraina in Romania, (in zona localitatii Bilca), mai multe colete voluminoase.
In urma actiunii politistilor de frontiera, cei doi au fost retinuti si condusi la sediul Politiei de Frontiera, ocazie cu care au fost identificati ca fiind P. Adrian, in varsta de 30 de ani, si M. Cosmin, de 32 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Suceava.
Totodata, la cercetarea terenului, au fost descoperite mai multe colete care au fost transportate la sediul Punctului de Lucru Vicov unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.980 pachete cu tigari marca Viceroy, de provenienta ucraineana.
Au fost anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment, care ne-au comunicat ulterior ca pe directia respectiva au descoperit mai multe baxuri cu tigari din acelasi lot si au retinut o persoana de cetatenie ucraineana.
Cei doi sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 40.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.
Fata de cei doi barbati s-a dispus masura retinerii pentru de 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de astazi, 20 noiembrie 2014, sa fie prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.
In data de 19.11.2014, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei a efectuat verificari la un imobil de pe raza localitatii Rona de Sus, judetul Maramurea, unde existau informatii ca este depozitata o cantitate de tigari de contrabanda.
Lucratorii nostri au identificat proprietarul imobilului, cetatean roman, domiciliat pe raza judetului Maramures, care a declarat ca detine la domiciliul sau 8 colete care contin tigari, pe care apoi le-a predat politistilor de frontiera.
Pe timpul cercetarilor, echipa de interventie a fost condusa de cainele de urma Noya, de la imobilul respectiv pana la un teren ingradit, aflat la 1,5 km, unde lucratorii nostri au mai descoperit inca sase colete din acelasi lot.
Cele 14 colete au fost duse la sediul sectorului unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.482 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 74.980 lei.
In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
In continuare se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
In data de 19.11.2014, in jurul orei 19.30, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au observat pe malul raului Tisa doua persoane si mai multe colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si retinerea barbatilor efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestia au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost anuntate de urgenta autoritatile de frontiera ale statului vecin.
La fata locului au fost descoperite cinci colete care contineau cantitatea de 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 26.500 lei.
Tot lucratorii din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, intr-o cladire dezafectata, situata in apropierea frontierei de stat, cantitatea de 5.100 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 45.000 lei.
In ambele cazuri, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului, aflati in serviciul de supraveghere a frontierei de stat, au observat noaptea trecuta, in jurul orei 01.00, mai multe persoane care transportau de la raul Tisa catre interior baxuri cu tigari.
Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si retinerea celor in cauza efectuand somatiile legale prin voce si, deoarece acestea nu s-a supus, au fost trase doua focuri de avertisment in plan vertical.
Cei in cauza au abandonat coletele si, profitand de vremea nefavorabila si ceata, au fugit in directii diferite.
La fata locului au fost descoperite 8 baxuri care contineau cantitatea de 3.650 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 32.200 lei.
In cauza se efectueaza verificari pentru identificarea persoanelor implicate, totodata fiind anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene despre caz.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana