17 noiembrie 2014

Captura impresionanta, de peste 80.000 de pachete de tigari, la frontiera de nord


  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat la sfarsitul saptamanii trecute peste 80.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 785.000  lei care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere.
Sase cetateni romani si un ucrainean sunt cercetati pentru contrabanda, iar sase autoturisme folosite in activitatea infractionala au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontiera.
  • In data de 15.11.2014, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei a identificat, pe raza localitatii Cavnic, doua autoturisme marca BMW, suspecte ca transporta tigari de provenienta ucraineana.
    Lucratorii nostri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control unul dintre autoturisme. Soferul a oprit initial, dar in momentul in care politistul de frontiera a ajuns in dreptul masinii, a accelerat brusc, continuandu-si deplasarea.
    Imediat, lucratorii nostri au trecut la urmarirea acestuia folosind semnalele acustice si luminoase. Pe timpul urmaririi, cel de al doilea autoturism suspect, aflat de asemenea in trafic, a lovit intentionat, in lateral, autospeciala politiei de frontiera, cu intentia vadita de a asigura fuga masinii urmarite.
    In acel moment, lucratorii nostri au efectuat somatiile legale prin voce dar soferii nu s-au supus, fapt pentru care politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical.
    In urma actiunii, una dintre masini a fost blocata si au fost retinute doua persoane, cetatenii romani, Mihai A., de 31 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures si Petre R., de 26 ani, domiciliat pe raza judetului Bihor.
    Dupa aproximativ 1 km, cel de -al doilea autoturism marca BMW a pierdut directia de mers si a iesit de pe partea carosabila, lovind o fundatie de beton. Conducatorul acestuia, care nu a avut nevoie de ingrijiri medicale in urma impactului, a fost retinut si identificat ca fiind Maria P., de 47 ani, domiciliata pe raza judetului Maramures.
    La controlul efectuat asupra masinii au fost descoperite 25 de colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.
    Cele doua autoturisme, tigarile, precum si cele trei persoane au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 12.462 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 110.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Cele trei persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si distrugere, iar Petre R., unul dintre soferii celor doua masini, mai este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.
    Pe numele lui Maria P. si Petre R. a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore.
  • In data de 15 noiembrie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 3.00, lucratorii nostri au interceptat un cetatean ucrainean care se indrepta spre frontiera de stat si care nu isi justifica prezenta in zona.
    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care, in urma cercetarii terenului, a descoperit in apropiere, ascunse intr-o casa parasita, 47 colete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Totodata, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    Persoana in cauza si coletele au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor, unde in urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 34.600 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 346.000 lei.
    Cetateanul ucrainean, identificat ulterior ca fiind Dumitrovici H., este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    De asemenea, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, fiind prezentat instantei de judecata care a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile.
  • In data de 16.11.2014, in jurul orei 2.00, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au depistat in apropierea frontierei de stat o persoana si un autoturism de teren in care se aflau mai multe colete cu tigari.
    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si retinerea barbatului efectuand somatiile legale prin voce si deoarece acesta nu s-a supus, au fost trase cinci focuri de avertisment in plan vertical.
    In acel moment barbatul a abandonat masina si s-a retras pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost anuntate de urgenta autoritatile de frontiera ale statului vecin.
    In autoturism au fost observate mai multe colete cu tigari fapt pentru care a fost transportat la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 17.720 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 177.000 lei.
    De asemenea, autoritatile de frontiera ucrainene ne-au informat ca pe directia respectiva au descoperit patru baxuri cu tigari din acelasi lot.
    Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Tot in data de 16.11.2014, in jurul orei 8.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, aflata in serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat, in apropierea frontierei doua autoturisme de teren.
    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea acestora, iar in momentul in care conducatorii auto au observat echipajul politiei de frontiera, acestia au abandonat masinile si au fugit.
    La controlul efectuat asupra masinilor au fost descoperite 21 de colete care contineau cantitatea de 10.400 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 104.000 lei.
    Ambele autoturisme au fost indisponibilizate, iar in continuare se fac verificari in vederea depistarii persoanelor implicate.
  • In data de 17 noiembrie a.c., politistii de frontiera de la S.P.F. Halmeu au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 00.30, lucratorii din cadrul sectorului au interceptat si oprit pentru control, pe comunicatia Halmeu - Ciuperceni, un autoturism, marca Opel Astra, condus de Adriana D., de 58 ani, domiciliata pe raza judetului Maramures.
    La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au observat, in locasuri special amenajate, mai multe pachete cu tigari, fapt pentru care masina si persoana in cauza au fost conduse la sediul sectorului, in vederea efectuarii unui control amanuntit.
    Cu aceasta ocazie, au fost descoperite ascunse in aripile spate, in sistemul de aerisire, in bord si in portbagaj, cantitatea de 870 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar autoturismul folosit la activitatea infractionala, a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
    Totodata, tigarile, in valoare de peste 3.900 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.
  • In data de 14 noiembrie 2014, in jurul orei 10.30, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului, aflat in serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat, intr-o anexa a unui imobil situat la 300 m de frontiera de stat, mai multe colete voluminoase.
    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care constatase ca in activitatea infractionala este implicat proprietarul imobilului, cetatean roman, domiciliat pe raza judetului Maramures. Acesta a predat de bunavoie tigarile politistilor de frontiera, care ulterior au fost transportate la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.420 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 39.000 lei.
    In cauza se efectueaza verificari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • Tot in data de 14 noiembrie 2014, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au descoperit, in garajul unei persoane domiciliate pe raza localitatii Bistra, jud. Maramures, un colet care continea cantitatea de 490 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 4.300 lei.
    Proprietarul garajului este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana